Mercedes presenteert W11: ‘Hamilton gaat hierin voor record Schumacher’

0
348

Na Ferrari en Red Bull heeft nu ook Mercedes zijn nieuwe bolide voor aankomend seizoen gepresenteerd. Met deze auto wil het team voortborduren op het succes van de afgelopen jaren.

Het Duitse team veroverde afgelopen seizoen voor de zesde keer op rij de constructeurstitel. Lewis Hamilton zal in deze bolide een gooi willen doen naar zijn zevende wereldtitel, waarmee hij het record van Michael Schumacher evenaart.

Later vandaag zullen Hamilton en Valtteri Bottas op Silverstone voor het eerst plaatsnemen achter het stuur van de Mercedes W11. Het team zal dan ook de eerste beelden naar buiten brengen van de auto.

Alle teams hebben per jaar twee filmdagen. Op die momenten mogen de teams maximaal honderd kilometer afleggen om promotiemateriaal op te nemen.

NOS F1-commentator Louis Dekker denkt dat Hamilton wel bezig is met het record van Schumacher. “Hij zegt altijd dat het breken van records hem totaal niet boeit, maar de waarheid zal over een jaar of vijf wel in een biografie worden opgetekend”, aldus Dekker.

“Hamilton is een gedreven veelvraat en wil de succesvolste aller tijden worden. Anders had hij zijn helm al aan de wilgen gehangen. Hij heeft hobby’s genoeg, maar wil eerst de zeven titels van Michael Schumacher evenaren en daarna ook nog overtreffen.”

Hamilton opnieuw titelfavoriet

Volgens Dekker is Hamilton opnieuw titelfavoriet. “Als je naar de resultaten van de afgelopen jaren kijkt kun je daar niet omheen. Van teamgenoot Bottas zal hij niet echt wakker liggen en zijn nieuwe auto zal weer top zijn.”

“Ik kan me niet voorstellen dat Mercedes opeens na zes constructeurstitels op rij de plank misslaat. Ik kan me daarentegen wél voorstellen dat Ferrari en Red Bull Racing het gat eindelijk echt dichten.”

Felle gevechten met Verstappen

Kunnen we ons verheugen op felle gevechten met Max Verstappen? “Ja, dat denk ik wel. Je zag het eind vorig jaar al. De brutale, gedroomde troonopvolger rammelde al een paar keer aan de deur van de koning.”

“Veteraan Hamilton krijgt het dit jaar aan de stok met de jonge honden: Verstappen en Leclerc (Ferrari).”

Ervaring

Hamilton hoeft niet eens voortdurend de snelste te zijn, stelt Dekker. “Hij weet exact hoe de route naar een titel verloopt en snapt dat hij af en toe risico’s moet mijden.”

“Hamilton heeft geleerd dat hij tevreden moet zijn met een handvol WK-punten als een weekend niet lekker loopt. Hij weet ook wanneer er juist een tandje bij moet.”

“In een rechtstreeks titelgevecht met Verstappen en Leclerc is zijn brok ervaring een enorme pré. Leclerc begint pas aan zijn derde jaar en ook Verstappen zal nog merken dat kampioen worden een heel ander spelletje is dan een paar races winnen.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here