Met Oranjes smaakmaker Depay in de basis wint Lyon bij Rennes

0
445

Zijn goede prestaties bij het Nederlands elftal leverden Memphis Depay vrijdagavond weer een basisplaats op bij Olympique Lyonnais, dat in de Franse Ligue 1 met 1-0 won op bezoek bij Rennes.

In de eerste EK-kwalificatieduels van Oranje, vorige week, was Depay de absolute uitblinker. Nederland maakte in de duels met Wit-Rusland en Duitsland zes goals. Drie daarvan kwamen op naam van Depay, bij de andere drie gaf hij de assist.

De aanvaller werd alom geprezen, ook in de Franse kranten. “Depay toonde de omvang van zijn talent. Waar de Nederlandse voetballer bij Lyon onregelmatig speelt, schittert hij tegen Wit-Rusland en Duitsland regelmatig”, schreef de gerenommeerde krant L’Équipe.

Bekijk hieronder de doelpunten van Depay van vorige week bij Oranje:

Bij Lyon zat hij de laatste twee competitiewedstrijden voor de interlandperiode op de bank, maar vrijdagavond tegen Rennes kreeg Depay weer de voorkeur op de linkerflank.

Na 84 minuten werd hij gewisseld voor Bertrand Traoré. Twee minuten later zorgde zijn ploeggenoot Martin Terrier voor de enige goal. Lyon bezet al sinds eind januari de derde plaats in de Franse competitie.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here