Morrison ontslagen als bondscoach Nederlandse volleybalsters

0
133

Jamie Morrison is niet langer de bondscoach van de Nederlandse volleybalsters. Dat maakte de Nederlandse volleybalbond zaterdag bekend. De steun voor Morrison in de spelersgroep was het afgelopen jaar verdwenen.

De Amerikaan Morrison werd begin 2017 aangesteld als coach van de Nederlandse vrouwenploeg. Hij volgde destijds Giovanni Guidetti op. In datzelfde jaar verloor de 38-jarige coach met Oranje de EK-finale van Servië.

Een jaar later kende Morrison zijn grootste succes als bondscoach. Tijdens het wereldkampioenschap in Japan bereikte Nederland de halve finales waarin wederom Servië te sterk was. Oranje eindigde dat toernooi als vierde, de beste prestatie ooit op een WK.

2019

Dit jaar is vooralsnog niet succesvol gebleken voor Morrison en Oranje. De ploeg werd in de kwartfinales van het EK kansloos uitgeschakeld door Turkije en liep kwalificatie voor de Spelen mis door het beslissende duel van het OKT te verliezen van Italië. Ook de wedstrijden in het wereldbekertoernooi verliepen niet naar wens.

Nederland speelt nu in januari in eigen land opnieuw een olympisch kwalificatietoernooi voor de Spelen. Het is voor de volleybalsters de laatste kans op een ticket voor Tokio. Alleen de winnaar van dat toernooi krijgt dat ticket.

Verantwoordelijk

Morrison reageert bij de volleybond Nevobo teleurgesteld op zijn ontslag.

“De afgelopen drie jaar heb ik mij met hart en ziel ingezet voor het Nederlands volleybalteam. Echter in 2019 hebben we onze doelen niet gehaald en daar ben ik verantwoordelijk voor. Ik had de klus, waaraan ik begon in 2017, richting Tokio graag afgemaakt, maar dat zit er nu niet meer in.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × een =