Motivatie voor je krachttraining

0
403

Iedereen kent het wel. Zeker aan het begin van het jaar (goede voornemens!) begin je vol motivatie aan je doelen door middel van krachttraining voor vrouwen. De eerste paar dagen is dit makkelijk vol te houden, maar al snel verlies je de motivatie. De luie avond op de bank of ’s morgens vroeg nog even een keer omdraaien worden steeds verleidelijker. Hoe zorg je dat je ook na die paar dagen de motivatie hebt voor je training?

Stel doelen

Stel je doel vast en schrijf hem op. Zorg dat dit een realistisch doel is en werk de stappen naar dit doel toe zo gedetailleerd mogelijk uit. Zorg voor consistentie, maar blijf lief voor jezelf. Het heeft geen nut om doelen te stellen waarvan je van te voren al weet dat ze nauwelijks haalbaar zijn. Begin dus met een laag gewicht en ga in kleine stapjes omhoog. Het is natuurlijk niet de bedoeling voluit te beginnen en daarmee blessures te veroorzaken. Neem ook voldoende rust, je lichaam heeft de tijd nodig om te herstellen van een zware training.

Train samen

Naast dat samen trainen heel gezellig is, werkt het ook goed voor je motivatie voor krachttraining. Soms kan iemand anders je dat extra duwtje in de rug geven om te gaan trainen. Je krijgt dan meer het gevoel dat je moet want je kunt de ander natuurlijk niet laten zitten. Bovendien ziet iemand anders sneller veranderingen aan jouw lichaam dan jijzelf. Zorg dat je na de training weer een afspraak maakt voor de volgende keer, dan is het makkelijker om je trainingsschema vol te houden. Wanneer je geen sportmaatje hebt kun je ook deelnemen aan een groepsles.

Sporten moet

Zie sporten als iets dat moet, net als tanden poetsen. Vaak wordt het gezien als iets extra’s, iets wat niet absoluut nodig is maar waarvan het goed is als we het doen. Toch is het voor je fysieke en mentale gezondheid van groot belang regelmatig te sporten. Je hoeft dan niet meer met jezelf in discussie te gaan, het hoort er bij dus je doet het gewoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here