Na bijna een leven lang FC Twente vertrekt Bijen nu naar ADO Den Haag

0
291

Peet Bijen speelt vanaf komend seizoen voor ADO Den Haag. De verdediger (25) komt transfervrij over van FC Twente, waar hij aanvoerder was. Hij tekent voor twee jaar in de Hofstad, met een optie voor een derde seizoen.

Bijen had ook de mogelijkheid om langer bij Twente te blijven. Door de huidige financiƫle situatie had hij dan wel met mindere voorwaarden akkoord moeten gaan dan in zijn huidige, aflopende verbintenis met de Tukkers.

Dus komt er voor Bijen na liefst veertien jaar een eind aan zijn verblijf in Enschede. Na het doorlopen van de jeugdopleiding debuteerde hij zes seizoenen geleden in de hoofdmacht. Inmiddels staan er 132 competitieduels en 10 goals op de teller.

Bijen pendelde in het eerste elftal geregeld heen en weer tussen bank en basis, zelfs nog nadat hij tijdens het jaar in de eerste divisie de aanvoerdersband om de arm had gekregen.

Wel was Bijen een van de laatst overgebleven echte Tukkers in de selectie van Twente, waar de laatste jaren spelers uit alle hoeken van de wereld neerstreken om met de relatief beperkte middelen toch een representatief elftal op de been te krijgen.

Met de nieuwe technisch directeur Jan Streuer aan het roer ligt daar ook voor de komende maanden een grote uitdaging bij het tevens nog trainersloze Twente, dat veertiende stond toen de competitie in maart werd afgebroken.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here