Na vijf prijzen in een jaar met Flamengo keert Jesus terug bij Benfica

0
294

Het dolende Benfica grijpt terug op oude middelen. Jorge Jesus is aangesteld als trainer bij de club, die de laatste weken zowel binnen als buiten de lijnen een modderfiguur slaat.

Nélson Veríssimo is al de derde coach dit seizoen, die ook niet meer kon voorkomen dat de titel werd verspeeld aan FC Porto. Voorzitter Luis Filipe Vieira werd afgelopen week aangeklaagd voor belastingfraude.

Onder het bewind van de 65-jarige Jesus moet de Portugese topclub zich snel weer herpakken, zoals hem dat ook in zijn eerste periode (2009-2015) lukte. Met drie landstitels en twee Europese finales tot gevolg.

Vloek van Guttmann

Toch kreeg Jesus het niet voor elkaar de vloek van Guttmann te doorbreken. Béla Guttmann, de succestrainer uit de jaren 60 die geen loonsverhoging kreeg en bij zijn vertrek voorspelde dat Benfica in geen honderd jaar meer een Europese hoofdprijs zou winnen.

Zowel in 2013 als 2014 haalde Jesus met Benfica de finale in de Europa League. In 2013 won Chelsea in Amsterdam na een doelpunt in de extra tijd, een jaar later nam Sevilla in Turijn de strafschoppen beter. Daarmee staat het aantal verloren Europese finales sinds Guttmann op acht.

Tijdens zijn verblijf in Brazilië lukte het Jesus afgelopen jaar wel de Zuid-Amerikaanse versie van de Champions League, de Copa Libertadores, te winnen. In dienst van Flamengo won hij vijf prijzen in een jaar tijd. Onlangs tekende hij er een vernieuwd contract tot 2021.

In tijden van de coronacrisis liet de Portugees echter weten weer graag wat dichter bij zijn familie te zijn. Jesus tekende voor drie seizoenen in Lissabon.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here