Nationals brengen World Series na 86 jaar terug in Washington

0
328

De honkballers van de Washington Nationals hebben voor een primeur gezorgd. Voor het eerst in het bestaan van de club (opgericht in 2005) heeft het team zich geplaatst voor de World Series, de finale van de Amerikaanse honkbalcompetitie.

De Nationals wonnen met 7-4 van de St. Louis Cardinals en behaalden daarmee de titel in de National League. De best-of-seven-serie eindigde in 4-0, omdat de eerste drie wedstrijden (2-0, 3-1 en 8-1) ook al een overwinning hadden opgeleverd voor de Nationals.

De vierde wedstrijd leek na de eerste inning al beslist. Door meerdere honkslagen van Washington en defensief geklungel van de Cardinals nam de ploeg uit de hoofdstad een 7-0 voorsprong. Startend werper Dakota Hudson van de Cardinals werd al na vijftien ballen in de eerste slagbeurt gewisseld door zijn coach.

Werper Hudson held van de avond

De Cardinals kwamen in de vijfde inning terug tot 7-4, maar wisten verder niet te scoren. In de achtste inning hield het met 44.000 toeschouwers volgepakte stadion de adem in toen St. Louis alle honken bezet kreeg en daarmee de voorsprong van de Nationals in gevaar kwam. Werper Daniel Hudson werd de held van de avond. Hij loste de situatie op door de laatste vier slagmensen van St. Louis uit te gooien.

Het is voor het eerst sinds 1933 dat een ploeg uit de Amerikaanse hoofdstad de World Series bereikt. Het toenmalige Washington Senators was de laatste die daar in slaagde. De enige titel die honkbalfans uit Washington konden vieren stamt uit 1924, toen de Senators de Giants versloegen.

De andere finalist komt uit de finaleserie van de American League, die gaat tussen Houston Astros en New York Yankees. Houston leidt in de serie met 2-1. Woensdag en donderdag zijn in New York de vierde en vijfde wedstrijd in de reeks.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here