Nederland-Duitsland: ‘Magisch, meeslepend en Cruijff zou genoten hebben’

0
405

In Duitsland wordt de 3-2 zege op Nederland bij de start van de kwalificatiereeks voor het EK 2020 groots gevierd. “Het is onze meest emotionele overwinning sinds het verslaan van Argentinië in de WK-finale van 2014”, schrijft het Duitse Bild.

Na het behalen van de wereldtitel en de halve finales van het EK van 2016 raakte Die Mannschaft – net als Nederland – in verval. Bij het laatste WK was de groepsfase het eindstation en in de Nations League moest de verjongde ploeg van bondscoach Joachim Löw Nederland en Frankrijk voor laten gaan.

“Dan is zo’n overwinning op Nederland aan het begin van de kwalificatiereeks goed voor het zelfvertrouwen. Dit gaat ons de komende maanden helpen”, zei Löw gisteravond. In juni zijn Wit-Rusland en Estland de tegenstanders en in september komt Oranje op bezoek.

Bij de laatste Duitsland-Nederland, in de Nations League, werd door Die Mannschaft in de slotfase een voorsprong verspeeld (2-2). Gisteren was het juist andersom: in de slotminuut werd er gewonnen. Löw: “Misschien hadden we een beetje geluk dat we eerder niet hadden. We waren nu wel efficiënt en gefocust in de slotfase.”

‘Cruijff zou genoten hebben’

De Spaanse krant Marca vond het een vermakelijke wedstrijd van twee jonge teams. “Duitsland was Dr Jekyll en Mr Hyde in dezelfde wedstrijd. Nederland herstelde zich van de eerste helft, maar moest toezien hoe Nico Schulz op de valreep Duitsland een zege bezorgde. Johan Cruijff zou genoten hebben.”

De kritiek die Duitsland de afgelopen jaren kreeg, bracht Löw nooit van de wijs. “Ik doe dit al zo lang, ik weet hoe ik met kritiek moet omgaan en hoe ik dat moet filteren. We hebben onszelf grondig geanalyseerd. Ik weet waar we mee bezig zijn en waar dit team toe in staat is.”

Magisch en meeslepend

In Bild is de sfeer in ieder geval helemaal omgeslagen. “De afgelopen twaalf maanden waren echt vreselijk. En dan beleven we zo’n meeslepenede voetbalavond in Amsterdam. Een magische helft, een bibberhelft en een happy end met de late treffer.”

Toch werden de Duitsers wel even zenuwachtig toen Nederland van 0-2 terugkwam tot 2-2. Löw: “Het probleem was dat zij kort na rust al de aansluitingstreffer maakten. We konden niet meer zo veel combineren, maar we zijn het vertrouwen in de winst nooit verloren.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here