Nederland onder 17 in EK-finale na laat doelpunt tegen Spanje

0
417

Oranje onder 17 heeft zich geplaatst voor de finale van het EK, dankzij een late treffer tegen Spanje. De ploeg van bondscoach Peter van der Veen kan zodoende zondag de Europese titel verdedigen tegen Frankrijk of Italië. Die ploegen spelen vanavond nog tegen elkaar.

Dat het donderdag lang duurde voordat er werd gescoord, was geen verrassing. Er viel weinig te beleven in Dublin en beide ploegen maakten veel overtredingen, waardoor het duel weinig echte kansen kende.

Na rust kwamen er wel wat mogelijkheden voor Nederland. Invaller Naci Ünüvar zorgde voor het grootste gevaar, maar de Ajacied schoot tegen de lat. Oranje was in de tweede helft wel de betere ploeg, Spanje wist geen enkele kans te creëren.

In de slotminuut viel dan eindelijk de verdiende treffer. AZ’er Mohamed Taabouni haalde uit vanaf de rand van het stafschopgebied en liet Nederland de slotfase alsnog juichen.

Finale live bij de NOS

De finale van het EK is zondag om 17.30 uur en is te volgen via NOS.nl en in de app. Ook op televisie is de finale te zien.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here