Nederlands duo Lambriex/Van Vugt grijpt verrassend leiding op EK

0
277

Het Nederlandse zeilduo Bart Lambriex/Pim van Vugt heeft op de vierde dag van het EK in de olympische 49er-klasse verrassend de leiding in het klassement overgenomen. Op de Attersee in Oostenrijk werden Lambriex en Van Vught vierde in de zevende race.

In de achtste race ging het met een 27ste plaats niet goed, maar die prestatie kon als slechtste resultaat worden geschrapt. De negende race ging vanwege gebrek aan wind niet door.

Met 28 punten namen de Nederlanders de koppositie over van het Kroatische koppel Sime Fantela/Mihovil Fantela, dat naar de derde plaats zakte. De Duitsers Tim Fischer en Fabian Graf staan na het winnen van de zevende race nu tweede met 31 punten.

Op naar Tokio

De EK 49er duren tot en met zondag. Lambriex en Van Vugt zijn met hun goede prestaties op weg naar plaatsing voor de Olympische Spelen van Tokio. Tijdens de Kielerwoche voldeed het duo al aan de olympische prestatie-eis van sportkoepel NOC*NSF.

Het duo kan nu in Oostenrijk officieel de nationale selectie voor de Olympische Spelen van Tokio in 2021 winnend afsluiten. Het zou de eerste keer in de historie zijn dat Nederland een 49er-skiff naar de Spelen zou sturen.

Annemiek Bekkering en Annette Duetz bezetten na zes races in de 49erFX op de dertiende plek. De zevende race in de 49erFX werd tijdens de race al afgelast wegens gebrek aan wind en daarna niet meer gestart. De tweevoudige wereldkampioenen zijn al zeker van deelname aan de Olympische Spelen.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here