Nederlandse atletiektitels voor Comenentia, Florant en Vetter

0
293

Op de eerste dag van de Nederlandse kampioenschappen atletiek in Utrecht zijn de medailles op de meeste technische onderdelen verdeeld. Zo won Anouk Vetter het verspringen en werd Denzel Comenentia Nederlands kampioen kogelslingeren.

De 27-jarige Vetter prolongeerde haar nationale titel door bij haar vijfde poging 6,24 meter te springen. Dat was nog niet in de buurt van het Nederlands record (6,78 meter) dat sinds 2014 op naam staat van Dafne Schippers.

Bij de mannen ging het goud naar het 18-jarige talent Antonny Ediagbonya, die titelverdediger Fabian Florant versloeg. Ediagbonya, vorig jaar goed voor brons, sprong 7,38 meter. Dat was 0,03 centimeter verder dan Florant, die met 7,35 meter het zilver pakte.

Florant prolongeerde wel zijn nationale titel bij het hink-stap-springen. De 37-jarige atleet noteerde bij zijn eerste poging 14,94 meter en dat was voldoende voor de gouden medaille.

Ook goud voor Comenentia en Koolhaas

Denzel Comenentia veroverde de Nederlandse titel bij het kogelslingeren. De 24-jarige atleet slingerde de kogel in zijn eerste poging naar 70,53 meter en dat was ruim voldoende voor de winst. Al zijn andere pogingen mislukten bovendien.

Het was bijna acht meter verder dan de zilveren poging (62,82 meter) van Dennis Hemelaar.

Bij de vrouwen prolongeerde Wendy Koolhaas haar Nederlandse titel. Ze noteerde een worp van 64,77 meter in Utrecht. Dat was bijna vijf meter verder dan Eva Reinders die met 60,07 meter de zilveren medaille pakte.

Dekker wint discuswerpen

Stephan Dekker, vorig jaar goed voor zilver, werd Nederlands kampioen discuswerpen. Hij won met een worp van 54,48 meter. Shaquille Emanuelson, die vorig jaar derde werd, pakte nu het zilver door de discus 53,83 meter te werpen.

Bij de vrouwen ontbrak titelverdedigster Corinne Nugter, omdat ze nog niet voldoende is hersteld van een elleboogoperatie. Jorinde van Klinken, die vorig jaar tweede werd, veroverde nu de nationale titel met een worp van 56,54 meter.

Door de afgelasting van de EK in Parijs en het uitstellen van de WK atletiek en de Olympische Spelen in Tokio naar 2021 kunnen er op de NK geen limieten worden gelopen.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here