Neefjes maken zich zorgen over Curaçao: ‘Ik zie dat ze plunderen’

0
289

Het is al dagen onrustig op Curaçao. Op dat eiland zijn eerdere deze week rellen ontstaan na een protest-actie van vuilnismannen. Het protest liep uit de hand. De regering van het eiland heeft nu hulp gevraagd aan Nederland. Die stuurt militairen naar het eiland.

De vier neefjes van de Rotterdamse rapgroep Niffo’s maken zich zorgen om wat er nu op Curaçao gebeurt. Zij hebben daar veel familie wonen.

Curaçao is hard getroffen door de corona-crisis. Veel mensen hebben geen werk meer. Ook komen er bijna geen toeristen meer naar het eiland. Ongeveer de helft van de bevolking van Curaçao heeft te weinig geld en moet naar de voedselbank.

Om geld te bezuinigen, heeft de regering eerdere deze week besloten om vuilnismannen minder salaris te geven of zelfs te ontslaan. Daar zijn ze het niet mee eens.

Hevige protesten

Maar niet alleen de vuilnismannen zijn boos. Ook andere Curaçaonaars vinden dat de regering de problemen niet goed aanpakt. Ze willen dat er nieuwe verkiezingen komen. Daarom gaan ze nu al dagen de straat op.

En het protest wordt heviger. Zo is er op tientallen plekken brand gesticht en zijn er winkels geplunderd. De Niffo’s hopen dat alles weer goed komt. Misschien gaan ze een rap maken voor het eiland.

Bron: NOS Jeugdjournaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here