Niet de pirouette, maar goal tegen Argentinië was Bergkamps ‘speciaalste’

0
286

Het dansen langs Dabizas, de bal die de tegengestelde richting opgaat en de kalme afronding; de goal van Dennis Bergkamp tegen Newcastle United in 2002 was er een om in te lijsten. Maar niet de speciaalste uit zijn loopbaan, aldus de meester zelf.

“Die tegen Argentinië was voor mij specialer”, verwijst Bergkamp in gesprek met de Daily Mail naar zijn prachtgoal in de kwartfinale van het WK 1998. “Dat was het resultaat van zoveel uren trainen op ballen controleren, afronden, voetenwerk, balans…”

De 2-1 van Dennis Bergkamp tegen Argentinië op het WK in Frankrijk:

“Die was speciaal”, beaamt voormalig Arsenal-ploeggenoot Martin Keown, die eveneens bij het videogesprek aanwezig is. “Je controleert een pass van 60 meter met één balcontact, schudt de verdediger van je af met de tweede en scoort dan met buitenkant rechts. Jij kon de bal altijd precies zo meenemen als je wilde. Het leek wel alsof je haken in je voeten had.”

Ajax gesloten boek

Bergkamp gaat ook in op zijn tweede periode bij Ajax, als jeugd- en assistent-trainer en lid van het technisch hart. Een periode die eind 2017 ten einde kwam toen de voormalig baltovenaar door de club op non-actief werd gesteld.

“Ik wilde de link zijn tussen de jeugd en het eerste elftal. We zaten op het goede spoor, maar jammer genoeg kwam dat abrupt ten einde – en op een slechte manier. Maar je weet hoe het gaat in het voetbal, het leven gaat verder.”

De 51-jarige Bergkamp mist het om op het veld te staan en zinspeelt op een terugkeer in de voetballerij. “Ajax is een gesloten boek. Ik wil graag verder en zie wel wat er op mijn pad komt. Misschien werken met jeugdspelers, hen begeleiden in de stap naar het eerste elftal. Waarschijnlijk in het buitenland, misschien in Engeland.”

Ook al is het niet Bergkamps “speciaalste”, toch ook nog even de goal tegen Newcastle United:

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here