NOS Formule 1-podcast #23: ‘Alles klopte dit weekend bij team Verstappen’

0
384

Een dag na de overwinning van Max Verstappen bij de Grand Prix van Brazilië wordt er in de NOS Formule 1-podcast teruggeblikt op het raceweekeinde.

Verstappen won zijn achtste grand prix op spectaculaire wijze: de Nederlander startte van poleposition, ging als eerste door de lastige eerste bocht en overleefde tweemaal een herstart op fenomenale wijze. Verstappen klom dankzij zijn zege naar de derde plaats in de WK-stand.

Oud-coureur Lammers heeft genoten van de race in São Paulo. “Het was autosport voor de fijnproever. Mooier dan dit gaat het bijna niet worden. Dramatiek zat er in, sportiviteit, het boetekleed dat iedereen op het juiste moment aantrok. En bij Verstappen klopte alles”, aldus Lammers.

Teamprestatie

Lammers en Dekker zijn het erover eens dat de zege van Verstappen een echte teamprestatie was. Tekenend was dat de Nederlander op het podium vergezeld werd door Hannah Schmitz. De senior strateeg van Red Bull maakte de belangrijke keuze om tijdens de safetycar-situatie in de 55ste ronde de pits in te gaan, terwijl Mercedes dat juist niet deed.

“Het was een dappere keuze, maar het straalt vooral zelfvertrouwen uit voor het team. Denk ook eens aan die pitstop: in 1,9 seconde vier banden wisselen. Dat is niet te bevatten voor een leek. Dat geeft de gedrevenheid van het team aan. Iedereen van Red Bull heeft die race gewonnen, inclusief Max”, zegt Lammers.

Vaders en zonen

In het tweede deel van de podcast is autosportjournalist en schrijver Ivo Pakvis te gast. Hij schreef het boek Jos & Max. Pakvis vertelt over zijn boek, dat gaat over de overeenkomsten en verschillen in de loopbaan van Jos en Max Verstappen. Ook de relatie tussen vaders en zonen in de Formule 1 komt ter sprake.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here