NOS Voetbalpodcast #33: ‘Oranje had bij 2-2 de deur dicht moeten gooien’

0
458

Elke maandag blikken de commentatoren van de NOS terug op het voetbalweekend. Meningen en scherpe analyses, verhalen en opvallende anekdotes. Dat en meer is te horen in de NOS Voetbalpodcast.

Deze week schuiven Jeroen Elshoff, Jeroen Grueter en Jan Roelfs aan bij presentator Arno Vermeulen.

Elshoff heeft slecht geslapen na de 3-2 nederlaag van Nederland tegen Duitsland. “Dat is het fijne als je commentaar geeft bij Oranje, dan mag je ook een beetje supporter zijn en ik baalde er echt van. Het was een fantastische tweede helft, maar ik had wel het gevoel: trek dat punt er nou maar uit.”

De andere commentatoren zijn het met hem eens en vinden dat Nederland na de 2-2 de deur dicht had moeten gooien.

Ze vragen zich ook af hoe het komt dat het Nederlands elftal onder Ronald Koeman vaak slecht aan de wedstrijd begint. “Ik denk dat je voortaan de doelstelling mee moet geven dat je de eerste 20 minuten niet op achterstand mag komen”, zegt Roelfs.

Memphis Depay

De commentatoren filosoferen ook over de vraag wat Memphis Depay moet doen. Hij blinkt de laatste interlands uit bij Oranje, maar zit op de bank bij zijn club Olympique Lyonnais. Elshoff denkt dat hij niet moet blijven bij een club waar hij weinig vertrouwen krijgt. Grueter verwacht dat hij voldoende mogelijkheden heeft: “Hij is bijna voor alle topclubs interessant.”

Tot slot kijken de commentatoren vooruit naar de topper van komend weekend tussen Ajax en PSV. Ze zijn het het er unaniem over eens dat de competitie is beslist als PSV deze wedstrijd wint.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here