NOS Voetbalpodcast #67: ‘Reparatiebedrijf Koeman floreert’

0
386

Opluchting, dat is het gevoel dat overheerst na de moeizame zege van Nederland op Noord-Ierland. Oranje kwam op achterstand, maar voorkwam een nederlaag door drie keer te scoren in de slotfase.

“Dat is het knappe van dit team, dat gaat onverdroten verder”, zegt Jeroen Grueter in de NOS Voetbalpodcast. “Koeman handelt door Donny van de Beek, Donyell Malen en Luuk de Jong te brengen. Reparatiebedrijf Koeman floreert.”

Knap van de bondscoach, of had hij met andere spelers moeten beginnen? Van de Beek in plaats van Marten de Roon, bijvoorbeeld? Nee, vindt Jeroen Stekelenburg. “De kracht van Van de Beek is zijn dynamiek, in het strafschopgebied komen. Waar had hij heen moeten lopen? Hij had zijn dynamiek helemaal niet kwijt gekund.”

Matthijs de Ligt ging niet vrijuit bij de goal van de Noord-Ieren. “In de Nations League-finale tegen Engeland maakte hij ook een fout, in de kwalificatiewedstrijd thuis tegen Duitsland zag hij er een keer niet goed uit, dit was niet best en ook in de Italiaanse competitie zijn er momenten”, zegt Stekelenburg.

Grueter vindt niet dat De Ligt nu gepasseerd moet worden ten faveure van bijvoorbeeld Stefan de Vrij. “Dat moet je echt niet doen. Hij is 20 jaar en heeft het nu gewoon even lastig. We moeten niet doen alsof hij een rampjaar doormaakt.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here