Oefenduel Duitsland-Italië: eerst zonder publiek, nu helemaal afgelast

0
225

Het vriendschappelijke duel tussen de nationale voetbalteams van Duitsland en Italië gaat op 31 maart niet door. De wedstrijd zou, vanwege de uitbraak van het coronavirus, in Nürnberg zonder supporters worden gespeeld.

Het stadsbestuur heeft de Duitse voetbalbond laten weten alsnog van het duel af te zien, omdat het organiseren van evenementen met meer dan honderd mensen inmiddels verboden is. Dat aantal wordt ook zonder supporters bereikt.

Maart en april

De FIFA kwam vandaag met een soortgelijk advies. De wereldvoetbalbond vindt het vanwege de uitbraak van het virus niet verstandig in de maanden maart en april interlands te laten spelen. De FIFA adviseert de nationale bonden in onderling overleg oefenwedstrijden te schrappen. Officiële duels, zoals WK-kwalificatiewedstrijden in Zuid-Amerika, zijn al uitgesteld.

De KNVB besloot donderdag al de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten en Spanje van eind maart te schrappen.

De FIFA laat ook weten dat clubs in maart en april, mede vanwege de vele reisverboden en het gevaar voor verspreiding van het virus, niet verplicht zijn spelers af te staan aan nationale teams. Normaal gesproken zijn clubteams daartoe wel verplicht.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − 6 =