Ongeslagen Oranjevrouwen werken aan spel: ‘We kunnen beter’

0
367

Voor de Oranjevrouwen gaat de kwalificatiereeks voor het EK van 2021 vanavond verder met een wedstrijd tegen Turkije in Izmir. Bondscoach Sarina Wiegman kan deze interlandperiode – dinsdag wacht ook nog een thuisduel met Slovenië – weer beschikken over Jackie Groenen, Shanice van de Sanden en Kika van Es.

Door blessures ontbrak het drietal in de laatste wedstrijden van het Nederlands elftal. Volgens Wiegman heeft de ploeg dat gemis aardig opgevangen.

“Door de ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben we inmiddels meer speelsters die op een hoog niveau interlands kunnen spelen. Het is ons redelijk afgegaan”, zegt Wiegman, daarmee wijzend op de gewonnen wedstrijden tegen Slovenië en Rusland in oktober.

Bekijk hieronder de interviews met Wiegman en aanvoerster Sherida Spitse, die onder meer ingaan op het spel van Oranje in de afgelopen interlands:

Het Nederlands elftal is na vier kwalificatieduels nog ongeslagen en gaat ruim aan kop in de poule. Ondanks de goede resultaten leidde de soms matige uitvoering tot kritiek.

“Dat het spel af en toe iets minder is, weten we zelf ook. We kunnen beter”, zegt Sherida Spitse. “Toch kunnen we blij zijn met wat we hebben laten zien en de punten die we hebben gehaald.”

“Onze tegenstanders gaan met z’n elven voor het doel hangen. De ruimtes zijn dan heel klein. Dat vraagt veel afstemming en diepgang. Dat lijkt misschien makkelijk, maar dat is best moeilijk”, verklaart Wiegman.

Heksenketel

De wedstrijd tegen Turkije vindt plaats in het Bornova-stadion, dat plaats biedt aan zo’n 12.000 toeschouwers. Het is lastig in te schatten welke omstandigheden Oranje vanavond kan verwachten.

Wiegman: “De entree is gratis en gezien de cultuur hier kan het een heksenketel worden. We zullen in ieder geval zelf het spel moeten maken, zoals ook in de voorgaande wedstrijden.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here