Onherkenbare McGregor: ‘Er gaat bloed vloeien, maar geen kwaad bloed’

0
370

Een vriendelijk handje, wat complimenten over en weer en geen onvertogen woord. Nee, bij de persconferentie in aanloop naar het gevecht tussen kooivechters Conor McGregor en Donald Cerrone spatten de vonken er niet bepaald vanaf.

Komende nacht vecht McGregor voor het eerst sinds oktober 2018 weer een partij bij UFC, de belangrijkste mixed martial arts-organisatie ter wereld.

In de video hieronder kun je zien hoe het eraan toeging.

Een opmerkelijk gezicht, aangezien bij ieder persmoment waar de 31-jarige Ier McGregor de afgelopen jaren zijn gezicht liet zien, wel ‘iets’ gebeurde. Het zorgde er mede voor dat zijn laatste gevecht bij de UFC ontaarde in een gigantische chaos.

Vlam in de pan

Begin oktober 2018 was de spanning tussen McGregor en zijn tegenstander, de Rus Chabib Noermagomedov, zo hoog opgelopen, dat de vlam in de pan sloeg na hun gevecht in Las Vegas.

Noermagomedov dwong tijdens het gevecht McGregor tot opgave en behield daarmee zijn wereldtitel in het lichtgewicht. Maar daarna ging het helemaal mis. De Rus sprong uit de kooi en ging in gevecht met een van de trainers van McGregor. Daarna kwam een begeleider uit het kamp van Noermagomedov de kooi in om McGregor aan te vallen.

Het was het explosieve sluitstuk van een periode waarin McGregor alles aangreep om zijn tegenstander van zijn stuk te brengen. Een tactiek die hem, naast zijn uitmuntende optredens in de kooi, de afgelopen jaren razend populair heeft gemaakt bij de fans.

Maar na de chaos in Vegas kwam McGregor vooral negatief in het nieuws. Zo werd hij onder meer gearresteerd omdat hij een telefoon van een fan had vernield en moest hij een schadevergoeding betalen omdat hij in een bar in Dublin een oudere man had geslagen.

Ondertussen had hij ook zijn afscheid aangekondigd, om enkele maanden later weer zijn terugkeer bekend te maken. Saai is het nooit met McGregor.

Sieraad voor de sport

Alhoewel, in aanloop naar zijn rentree verliep het allemaal een stuk rustiger. Tegenstander Donald ‘Cowboy’ Cerrone werd niet hard aangepakt door de Ier.

Dat kan ook eigenlijk niet anders, want de 36-jarige Cerrone wordt gezien als een sieraad voor de sport. De aimabele Amerikaan is een MMA-veteraan en zeer geliefd onder de fans.

“Ik ben erg blij hier te zijn, ben erop gebrand om de fans iets moois te laten”, aldus McGregor op de afsluitende persconferentie. “Ik zit lekker in m’n vel, ik heb niet het idee dat ik veranderd ben. Ik ben gewoon vastberaden en gefocust.”

“Het is moeilijk geen respect te hebben voor Donald”, vervolgt de Ier. “Hij heeft mijn respect. En hoewel er bloed gaat vloeien, zal het geen kwaad bloed zijn. En voor de voorspellers: het zal een knock-out worden.”

McGregor en Cerrone stonden eerder al tegenover elkaar. Vijf jaar geleden gingen ze verbaal los tijdens een persconferentie in aanloop naar een UFC-evenement in Las Vegas.

“Conor heeft niks te zoeken in het lichtgewicht. We zijn te groot en te sterk voor hem. Donder lekker op naar Engeland”, beet hij de Ier toen toe.

‘Ik breek je in tweeën’

“Je bent te langzaam en te stijf. Ik breek je in tweeën”, reageerde McGregor als door een adder gebeten. “Ik zie traagheid en stijfheid in die klasse. Het zijn allemaal houten harken.”

Maar net als McGregor heeft ook Cerrone ditmaal alleen maar mooie woorden voor zijn tegenstander. “Hij heeft alles gedaan wat hij zei te gaan doen. Hij is geweldig en ik ben vereerd dat ik dit met hem mag delen. We gaan zien of ik nog steeds een houten hark ben, haha.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here