Ook Hamilton hekelt uitspraken Ecclestone: ‘Dit is precies wat er mis is’

0
286

Ook Lewis Hamilton is boos over de uitspraken van voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone. De 89-jarige Engelsman zorgde voor commotie door de opmerkelijke uitspraak te doen dat “zwarte mensen in veel gevallen racistischer zijn dan witte mensen”.

In een bericht op zijn Instagrampagina reageert wereldkampioen Hamilton op de woorden van Ecclestone. “Bernie is uit de sport en van een andere generatie. Maar dit is precies wat er mis is, onwetende opmerkingen die ons laten zien hoe ver we nog moeten gaan voordat er gelijkheid kan zijn.”

Ecclestone, die tot 2017 bijna veertig jaar de leiding over de Formule 1, sprak met tv-zender CNN over onder meer racisme en de acties van Lewis Hamilton. De wereldkampioen laat zich na de moord op George Floyd in Amerika nadrukkelijk horen.

“Als iemand die zo lang de sport heeft gerund zo weinig weet van de diepgewortelde problemen waar wij als zwarte mensen elke dag mee te maken hebben, hoe kunnen we dan verwachten dat de mensen die onder hem werken het wel begrijpen? Het begint aan de top…”

FOM reageert

Vrijdag nam de FOM, de organisatie van de Formule 1, al afstand van de uitspraken van Ecclestone. “Op een moment dat eenheid nodig is om racisme en ongelijkheid te tackelen zijn wij het nadrukkelijk oneens met de uitspraken van Bernie Ecclestone, die niet passen in de Formule 1 of in de maatschappij.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here