Ook spelers van FC Utrecht gaan tijdelijk salaris inleveren

0
302

Nadat eerder bij Heracles, Sparta, FC Groningen en PSV al een akkoord werd bereikt over het verlagen van de spelerssalarissen, is ook bij FC Utrecht iedereen het eens geworden over een tijdelijke salariskorting.

“Vanaf minuut één was iedereen bereid mee te denken met de club”, liet aanvoerder Willem Janssen weten. “Uiteraard zijn wij als spelersgroep ons bewust van de impact die het coronavirus heeft over de hele wereld, dus ook in onze directe omgeving.”

De 33-jarige verdediger is blij dat er een unaniem akkoord is bereikt met de club. “Ook als blijk van waardering en solidariteit richting onze trouwe supporters en partners hebben wij het voortouw genomen door middel van deze tijdelijke salarisverlaging.”

Technische staf en directie solidair

“In de gesprekken met de spelersraad was direct duidelijk dat de spelers ook hun steentje bij wilden dragen in deze tijd van inkomstenderving”, aldus algemeen directeur Thijs van Es.

“Als club zijnde willen we niet bij de pakken neerzitten in deze tijd, maar zoeken we juist naar mogelijkheden hoe we toch door kunnen gaan op de lijn die we te pakken hadden”, legde Van Es uit. “De spelersgroep staat volledig achter deze plannen.”

De technische staf en directie van FC Utrecht hebben zich solidair getoond en volgen het voorbeeld van de spelersgroep.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here