Opmerkelijke finish in Costa Ricaanse wielerronde: brommer versus fiets

0
338

Het was een opvallende strijd om de etappezege in de Ronde van Costa Rica, woensdag. Sergio Arias sprint in eigen land voluit richting de finish, maar krijgt geheel onverwacht plots concurrentie van een gemotoriseerde fiets. Een man op een brommer rijdt nietsvermoedend op het parcours, richting de streep en dreigt de hoofdrol voor zich op te eisen.

Terwijl Arias hem voorbijspurt, breekt bij de organisatie paniek uit en wordt er alles aan gedaan om de brommer een halt toe te roepen. Dat lukt, met harde hand. Een man stapt het parcours op en gooit zich voor de nietsvermoedende ‘deelnemer’ die daarop ten val komt en kan fluiten naar de ritzege.

Voor Arias had de ingreep geen gevolgen, de Costa Ricaanse renner kon rustig over de finish rijden en de zege voor zich opeisen, voor de aanstormende achtervolgers.

Nederlands succes

De Vuelta Ciclista Internacional a Costa Rica, zoals de Ronde officieel heet, kende overigens ook al Nederlands succes. Reinier Honig, uitkomend voor Team ProCyclingStats.com, kwam dinsdag in de tweede etappe solo aan.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here