Oranje bindt op EK strijd aan met het Noord-Macedonië van Pandev

0
284

Noord-Macedonië heeft zich dankzij een 1-0 zege op Georgië voor het eerst in de historie geplaatst voor het EK. Het Balkanland komt op het eindtoernooi van komend jaar in groep C bij het Nederlands elftal, Oekraïne en Oostenrijk.

Het duel in een lege Dinamo Arena in Tbilisi was de finale van Pad D, de Nations League-route naar het EK voor de allerkleinsten van Europa. Uitgerekend Goran Pandev schoot zijn land naar de winst. De 37-jarige sterspeler van het team rondde in de 56ste minuut een flitsende combinatie door het centrum via Eljif Elmas en Ilija Nestorovski af.

Georgië was niet in staat Noord-Macedonië daarna in problemen te brengen en de beste kansen waren zelfs voor de bezoekers. Bij het thuisland deden oud-Vitesse-spelers Goeram Kasjia en Valeri Kazaisjvili de hele wedstrijd mee. Hun Europese droom viel echter in duigen.

Voor Pandev en co wordt de droom volgend jaar juist realiteit. Huilend stortte Pandev na afloop ter aarde. Op 21 juni is Noord-Macedonië, vooralsnog volgens planning in Amsterdam, de tegenstander van Oranje in het derde groepsduel.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here