Oranje-captain Van Dijk: ‘We hebben nog een lange weg te gaan’

0
435

Virgil van Dijk koopt niets voor het feit dat het Nederlands elftal ondanks de 3-2 nederlaag een sterke tweede helft tegen Duitsland heeft gespeeld. “We verliezen, dus we hebben er niets aan”, aldus de aanvoerder.

Oranje herstelde zich in de Johan Cruijff Arena van een matige eerste helft, waarin Duitsland een 2-0 voorsprong had genomen. “In de eerste helft waren we zoekende. De organisatie stond niet goed. Het was gewoon niet goed genoeg”, aldus Van Dijk.

Voor Van Dijk was de nederlaag ook een bewijs dat Nederland nog “een lange weg te gaan” heeft in de ontwikkeling als team.

De Jong: ‘Duitsland heel goed’

Frenkie de Jong was eveneens ontevreden over de eerste helft. “We dekten toen niet door, waardoor we telkens te laat waren. Je ziet dan ook dat Duitsland gewoon een heel goed team heeft”, aldus de middenvelder. “Maar in de tweede helft waren wij de betere ploeg.”

Matthijs de Ligt zorgde na rust voor de snelle aansluitingstreffer, maar had in de eerste helft door een uitglijder ook mede schuld aan de 0-1 voor de Duitsers. Leroy Sané kon daardoor scoren.

“Het was een beetje glad, helaas. Sané schiet de bal ook goed in, dat is zijn kwaliteit”, aldus de verdediger.

Volgens De Ligt lag uiteindelijk een gebrekkige concentratie ten grondslag aan de nederlaag. “We kozen ervoor druk te zetten, wat de hele tweede helft goed ging. Maar dan moet je wel de hele tweede helft geconcentreerd blijven.”

Memphis Depay baalde dat Oranje na zijn gelijkmaker even gas terugnam. “Toen ging het iets te traag, dat moet beter”, aldus de aanvaller.

Toch keek hij met een positief gevoel terug op de interlandperiode. “Op basis van de tweede helft kunnen we verder. Maar als we weer bij elkaar komen, zullen we nog eens goed naar die eerste helft moeten kijken.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

twee × 3 =