Oranje-hockeyploegen eind oktober in actie in hervatte Pro League

0
270

Na een onderbreking van een half jaar wordt de Hockey Pro League in september weer hervat. De Duitse mannen en vrouwen spelen dan in Düsseldorf tegen België.

Vanwege de coronapandemie zag de internationale hockeyfederatie FIH zich in maart genoodzaakt voortijdig een streep te zetten door de tweede editie van de prestigieuze competitie die normaliter van januari tot en met juni wordt afgewerkt.

De federatie besloot daarop wel om de Pro League af te maken en verlengde het seizoen tot juni 2021, mede vanwege de volle hockeykalender.

Drie blokken

De Nederlandse teams moeten nu allebei nog tien wedstrijden spelen. De mannen hadden er al zes duels opzitten toen alles werd stilgelegd, de vrouwen vijf.

Op het resterende programma staan nog dubbele ontmoetingen met Groot-Brittannië, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Australië (thuis) en België (uit). De wedstrijden worden in drie blokken afgewerkt: eind oktober/begin november, begin maart en eind mei.

Zowel de Nederlandse mannen als vrouwen hervatten de Pro League op 27 en 29 oktober tegen Groot-Brittannië. Op 30 mei wordt het laatste duel gespeeld, tegen België.

Eerste keer, direct winst

De eerste editie van de Pro League werd bij de vrouwen vorig jaar gewonnen door Nederland. In de finale werd Australië na shoot-outs verslagen. De Australische mannen wonnen goud door in de finale België met 3-2 te verslaan. Nederland pakte het brons en versloeg Groot-Brittannië met 5-3.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here