Oranje-keepster Van Veenendaal maakt opvallende transfer naar PSV

0
372

Sari van Veenendaal is met ingang van het nieuwe voetbalseizoen weer op de Nederlandse velden te zien. De keepster van Oranje – in 2019 uitgeroepen tot beste van de wereld – ruilt het Spaanse Atlético Madrid in voor PSV.

Een opvallende stap, want doorgaans ziet de eredivisie internationals van het Nederlands elftal juist naar het buitenland vertrekken. Een toelichting van Van Veenendaal ontbreekt vooralsnog. Haar transfer is nog niet officieel naar buiten gebracht.

Niet zeker van basisplaats in Madrid

Van Veenendaal maakte vorig jaar – nadat ze bij het voor Oranje zilveren WK tot keepster van het toernooi was verkozen – de overstap van Arsenal naar Atlético, een van de beste clubs van Europa. Daar was ze echter nooit zeker van een basisplaats.

Met PSV gaat Van Veenendaal komend seizoen de Champions League in. De Eindhovenaren stonden bovenaan de eredivisie toen die vanwege het coronavirus voortijdig beëindigd werd.

Van Veenendaal begon haar profloopbaan bij FC Utrecht en stond van 2010 tot en met 2015 in het doel van FC Twente. Daarna stapte ze over naar Arsenal.

In december 2019 gingen we op bezoek bij Sari van Veenendaal in Madrid. Dat leverde onderstaande reportage op.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here