Oranje onder 17 wint ruim en neemt plaats in wachtkamer

0
419

De voetballers van Oranje onder 17 hebben hun laatste strohalm gepakt op het WK in Brazilië. Winst in de laatste groepswedstrijd tegen de Verenigde Staten was noodzakelijk en in die opzet slaagde de formatie van bondscoach Peter van der Veen ruimschoots. In Goiania werd het 4-0.

Door de zege eindigt Nederland als derde in groep D. Om zich te plaatsen voor de achtste finales moet het bij de vier beste nummers drie eindigen na de groepsfase. Zondag, wanneer de laatste groepsduels op het WK gespeeld zijn, wordt duidelijk of dat gelukt is.

In de eerste helft golfde het spel op en neer en waren de Amerikanen in eerste instantie het gevaarlijkst. Na de beginfase kwam Oranje steeds beter in de wedstrijd en speelde het spel zich vooral af op de helft van de Amerikanen.

Het leverde vlak voor rust de eerste goal van de wedstrijd op. Sontje Hansen, voor het duel met Senegal nog gepasseerd, schoot na een fraaie solo met een droge schuiver raak. De Ajax-spits was na rust ook de maker van de 2-0 en leverde de assist op de 3-0 van Mohamed Taabouni.

Klik op de tweet hieronder om de 1-0 van Sontje Hansen te bekijken.

Omdat Oranje wist dat een zege met vijf doelpunten verschil directe plaatsing voor de achtste finales zou betekenen, ging het naarstig op zoek naar meer doelpunten.

Met een bal op de paal van Jayden Braaf en een gemiste penalty van Kenneth Taylor bewees Oranje zichzelf een slechte dienst. Uiteindelijk bepaalde Braaf de eindstand op 4-0.

Hopen op Argentinië

De ogen van de mannen van Van der Veen zullen nu gericht zijn op de laatste wedstrijden van groepen E en F. Mexico en Tadzjikistan kunnen Oranje namelijk nog achterhalen op de lijst van beste nummers 3.

Dat zal Mexico hoogstwaarschijnlijk gaan lukken, dat speelt tegen het zeer zwakke team van de Solomoneilanden. Dus moet Oranje het hebben van Argentinië, dat geen punten mag verspelen tegen Tadzjikistan.

“Ik ben ontzettend trots op het team en op wat ze hebben laten zien”, vertelde Van der Veen na afloop. Oranje kon in de verloren duels met Japan en Senegal geen potten breken, maar was tegen de VS zeer dominant.

“Zeker de tweede helft was een genot om naar te kijken. Nu hopen dat het land van Máxima ons geluk gaat brengen.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here