Oranjevrouwen eensgezind: ‘Teleurgesteld, maar we mogen trots zijn’

0
422

“Teleurgesteld, maar we mogen trots zijn.” Met die woorden gaven keepster Sari van Veenendaal en middenveldster Sherida Spitse het gevoel weer van alle Oranjevrouwen na de 2-0 nederlaag in de WK-finale tegen de Verenigde Staten.

“Tuurlijk is er de teleurstelling, maar we hebben een fantastisch toernooi gehad. Dit is nu de uitslag en ik ben heel trots”, reageert Van Veenendaal, die na afloop de Gouden Handschoen in ontvangst mocht nemen als prijs voor de beste doelvrouw van het WK.

Oranje was volgens Van Veenendaal terdege voorbereid op de confrontatie met de Verenigde Staten. “Ik denk dat we gespeeld hebben zoals we ons hadden voorgenomen en dat het werkte. We hebben het alleen niet kunnen afmaken”, zegt de keepster. “Zoiets ligt ook aan de tegenstander. Ik denk dat de trots heel snel gaat overheersen.”

Middenvelder Sherida Spitse deelt het gevoel van haar teamgenote. “Nu is het heel moeilijk om trots te zijn. Je bent een topsporter en wilt winnen. Maar natuurlijk mogen we trots zijn dat we tweede zijn geworden tegen een heel goed Amerika.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here