Orie over opmerkelijke breuk met Nuis: ‘Dacht dat hij grap maakte’

0
312

De breuk tussen schaatser Kjeld Nuis en zijn coach Jac Orie kwam als een onverwachte, plotselinge scheur in het ijs. Zonder aankondiging maakte Nuis half april bekend – na een samenwerking van elf jaar met Orie – vanaf volgend seizoen voor Team Reggeborgh te rijden.

Een klap in het gezicht voor Orie. “Ik was behoorlijk verbaasd, ik zag het helemaal niet aankomen. Hij belde me op en ik dacht eerst dat het een grap was”, vertelt Orie.

“Het was natuurlijk niet leuk. Een hele goede schaatser, we hebben geweldig samengewerkt. Daar kwam abrupt een einde aan.”

Vooral de manier waarop, steekt de coach. “Het was beter geweest als het na een bepaald traject was weggegaan. Dat je eerst aangeeft dat je niet meer wilt, dan kun je er nog over praten. Nu is het van het ene op het andere moment klaar. Dat voelde apart…”

Verbij neemt plek Nuis in

Orie sloeg kort na de overstap van Nuis hard terug. Zijn ploeg contracteerde Kai Verbij en Daidai Ntab, de snelste schaatsers van Team Reggeborgh. Mannen waar Nuis ongetwijfeld graag mee had willen trainen om sneller, sterker en beter te worden.

Met Ntab was Jumbo-Visma al langer in gesprek, maar of de overgang van Verbij ook had plaatsgevonden als Nuis was gebleven? “Nee, het vertrek van Kjeld gaf op meerdere vlakken ruimte”, erkent Orie. “De mogelijkheden werden anders voor ons.”

Zo is Nuis komend seizoen geen ploeggenoot, maar misschien wel de belangrijkste tegenstander voor de schaatsers van Orie. “Wij willen iedereen die niet in ons team zit, eraf rijden. Dan maakt het niet meer uit wie het is, we willen gewoon strijden met de besten.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here