Oud-Liverpool-speler Sturridge fors beboet wegens gokken op eigen transfer

0
282

Oud-Liverpool-speler Daniel Sturridge heeft van de Engelse voetbalbond FA een forse straf gekregen voor het overtreden van het gokreglement. De 30-jarige Engelsman mag tot juni niet voetballen en moet een boete van circa 150.000 pond (170.000 euro) betalen.

Sturridge werd aanvankelijk al in de zomer van 2019 bestraft omdat hij zijn broer in januari 2018 had getipt over een op handen zijnde transfer naar Sevilla. De broer had van de voetballer opdracht gekregen om bij wedkantoren geld in te zetten op de overgang, maar vervolgens nam de zaak een onverwachte wending.

Liverpool verkocht hem niet aan Sevilla, maar aan West Bromwich Albion. Vervolgens lekte uit dat de broers met hun inleg bij het wedkantoor extra geld hadden willen verdienen. Bewijs daarvoor werd gevonden in WhatsApp-berichten tussen de twee broers.

Contract bij Trabzonspor direct ontbonden

De Engelse bond schorste Sturridge aanvankelijk voor twee weken en gaf hem een boete van 83.000 euro. De Engelse voetbalbond FA vond die straf te mild en eiste zwaardere sancties. Een beroepscommissie die zich de voorbije maanden over de kwestie heeft gebogen, is nu eveneens tot het oordeel gekomen dat Sturridge een zwaardere straf verdient.

Sturridge, 26-voudig international voor Engeland, stond sinds de zomer van vorig jaar onder contract bij Trabzonspor. Na het bekend worden van de straf hebben Sturridge en de Turkse club in onderling overleg besloten het contract te ontbinden.

De voetballer zegt ‘verslagen’ te zijn door de schorsing en trekt in een verklaring op Instagram het boetekleed aan. “Ik doe een beroep op de wedkantoren om het onmogelijk te maken op transfers te kunnen gokken.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

negentien − vier =