Pas op met wat je op TikTok plaatst

0
336

Veel hulporganisaties maken zich zorgen over de app TikTok. De app is heel populair bij jongeren. Je kan je favoriete artiest nadoen, dansen of meedoen aan challenges. De video’s lijken onschuldig, maar je weet niet wie er allemaal mee kijkt.

TikTokker Dreamon..04 is megapopulair op TikTok. Ze krijgt regelmatig leuke berichten binnen, maar ook wel eens rare berichten van vreemden.

TikTokker Dreamon..04 was 13 jaar toen ze met TikTok begon. In het begin dacht ze niet na over het soort filmpjes dat ze maakte. Tot dat ze steeds vaker werd benaderd door vreemde mannen.

Openbaar

Wanneer je een account aanmaakt bij TikTok staat je profiel automatisch op openbaar. Dit betekent dat iedereen je video’s kan zien, downloaden en doorsturen.

Het kan zo zijn dat er mensen meekijken die uit zijn op chatgesprekken, naaktfoto’s of seks met kinderen onder de 18 jaar. Hulporganisaties maken zich daar zorgen over. Vaak doen deze mensen zich voor als leeftijdsgenootjes, maar in het echt zijn ze veel ouder.

Vaak beginnen degene die je aanspreken pas later over seks. Wanneer je de persoon waarmee je chat al helemaal vertrouwd.

Heb je toch iemand een foto gestuurd of iets persoonlijks verteld? Vertel het dan aan je ouders of iemand die je vertrouwd. Meer tips vind je op helpwanted.nl.

Bron: NOS Jeugdjournaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − vijf =