Ploeg is sterk, maar Dumoulin nog niet het baasje: ‘Hoop dat dat gaat groeien’

0
297

Of Tom Dumoulin nu echt terug is? “In ieder geval vandaag, ja”, sprak de 29-jarige renner van Jumbo-Visma na een sterk optreden in de de derde en laatste etappe van de Ronde van de Ain met finish op de Grand Colombier.

Waar Dumoulin een dag eerder nog een pas op de plaats moest maken en geen rol kon spelen in de finale, bleek hij zondag wel bij machte lang mee te strijden in de frontlinie. Met Jumbo-Visma won hij het prestigegevecht met Team Ineos, de Britse formatie met de Tourwinnaars Egan Bernal, Geraint Thomas en Chris Froome, overtuigend. Teamgenoot Primoz Roglic pakte de ritzege en de eindzege.

‘Ups en downs logisch’

“Ik had veel betere benen dan gisteren”, sprak Dumoulin. “Daar ben ik heel bij mee. Ik kom van heel ver. Logisch dat het in het begin met ups en downs gaat.”

Kijk hieronder naar het hele interview met Tom Dumoulin na de slotrit van de Ronde van de Ain.

Na 420 dagen reed Tom Dumoulin vrijdag weer zijn eerste wielerwedstrijd in de ouverture van de Ronde van de Ain. Het was zijn officiële debuut voor Jumbo-Visma. “Het is echt een heel raar gevoel om hier te zijn”, zei de Limburger vooraf.

“Het was gek, ik moest er wel even in komen”, zei Dumoulin na zijn vierde plaats in de rit naar Ceyzeriat. “Maar het is net als skiën. Dat verleer je niet. Ik draai als tweede de laatste bocht in. Dan ben je conditioneel niet slecht én niet slecht met positioneren.”

‘Twijfel meer dan in verleden’

Zaterdag had Dumoulin een mindere dag en cijferde hij zich volledig weg voor Roglic. Hij werd uiteindelijk 23ste in de rit naar Lélex Monts-Jura. Op zondagochtend was Dumoulin voor de start van de slotrit open en eerlijk over zijn gevoelens.

“Ik twijfel veel meer over mezelf dan ik in het verleden deed. Het is niet zo dat vandaag of morgen de knop om gaat en dat ik weer het baasje ben. Ik hoop dat dat gaat groeien.”

Dumoulin beëindigde de Ronde van de Ain met een achtste plaats in de slotrit en een elfde plaats in het eindklassement.

‘We zijn echt heel goed’

Over drie weken, op 29 augustus, begint Dumoulin met Jumbo-Visma aan de belangrijkste missie van dit seizoen: de Tour de France. Met hemzelf, Steven Kruijswijk (vierde in Ronde van de Ain) en Primoz Roglic heeft de Nederlandse wielerformatie liefst drie troeven in handen voor het klassement.

Ploegleider Grischa Niermann put hoop uit het optreden van Dumoulin in de Ronde van de Ain. “We mogen niet verwachten dat hij er vanaf dag één elke dag staat”, zegt Niermann. “Hij zal nog lastige momenten kennen in de Dauphiné en misschien ook wel in Tour. We hopen dat we in de Tour de oude Tom weer zien, die mee kan doen in het klassement.”

Dat de ploeg er klaar voor is, werd in de Ronde van de Ain wel duidelijk. “Ik heb nog nooit meegemaakt om in een ploeg te rijden die bergop zo domineert”, aldus Dumoulin. “Dat geeft een sterk gevoel. We zijn echt heel goed. Dat is heel bijzonder. Nu weet ik wat Ineos al jaren voelt.”

Dumoulin zelf hoopt de komende weken ook nog te groeien, met van 12 tot en met 16 augustus nog het Critérium du Dauphiné op het programma. “Ik hoop Ain en de Dauphiné te gebruiken om de downs eruit te krijgen en hopelijk ben ik in de Tour dan constant goed.”

Kijk hieronder naar de overige interviews met Tom Dumoulin tijdens de Ronde van de Ain.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here