Polman: ‘Handbal is nooit mijn nummer 1 geweest’

0
282

In een serie van dertig persoonlijke gesprekken met olympische sporters tellen we met de NOS Olympische podcast af naar Tokio 2021. Henry Schut en Jeroen Stekelenburg gaan op bezoek bij sporters die zich klaarmaken voor de Olympische Spelen van volgend jaar. In een persoonlijk gesprek wordt ingegaan op het leven als atleet en de vaak allesverslindende voorbereiding op het mondiale evenement.

De gasten zijn de crème de la crème van de Nederlandse topsport, en in de meeste gevallen ook medaillekandidaat in Tokio. Deze week de tweede aflevering met een atleet waarvan we alleen de voornaam hoeven te noemen en iedereen weet over wie je het hebt: Estavana Polman.

Met de handbalster praten we natuurlijk over de wereldtitel, die vorig jaar werd behaald, maar ook over het moederschap. Want hoewel handbal haar grootste passie is, staat familie altijd bovenaan.

“Ik heb het al eens eerder gezegd. handbal is mijn grootste passie en een fantastisch spelletje, maar het is nooit mijn nummer 1 geweest”, zegt Polman tegen Jeroen Stekelenburg die haar opzocht in haar Deense woonplaats Esbjerg.

“Familie is altijd het allerbelangrijkste geweest, nu helemaal. Die kleine (dochter Jesslynn, red.) is voor mij het allerbelangrijkste.”

Polman vertelt uitgebreid over de combinatie van sport en het moederschap. Waar ze vroeger haar eigen moeder erg streng vond, blijkt dat inmiddels best mee te vallen.

“Ik zei dat vroeger ook altijd tegen haar. Nu zie ik bij mezelf dingen terug waar ik mij als kind aan ergerde, maar die zeg ik nu dus zelf ook”, zegt Polman lachend. “Nu pas begrijp je het. Ik zou het niet erg vinden om op mijn moeder te lijken hoor.”

Ze praat verder over haar leven in Denemarken, haar sterrenstatus daar en in Nederland, de kracht van dit Nederlands handbalteam én natuurlijk over de Olympische Spelen waar wereldkampioen Oranje uiteraard bij is.

Deze tweede aflevering van de NOS Olympische podcast werd opgenomen voor de coronacrisis.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here