Poltavets stopt als Russische schaatscoach en hoopt op baan in Nederland

0
356

Schaatstrainer Kosta Poltavets stopt als hoofdcoach van de Russische ploeg. Poltavets werkte de afgelopen jaren vooral met de Russische allrounders, onder wie Denis Joeskov.

Met oud-sprinter Dmitri Dorofejev deelde hij de verantwoordelijkheid voor de volledige Russische equipe.

“Toen ik in 2010 hoofdcoach werd van het Russische schaatsteam, was er één belangrijk doel: het Russische schaatsen terugbrengen naar wereldniveau”, zegt Poltavets. “Dat was zeker een lastige opgave, maar naar mijn mening is het gelukt.”

Bij de WK afstanden half februari won Rusland drie gouden medailles. Pavel Koelizjnikov veroverde de wereldtitel op de 500 en 1.000 meter, Natalja Voronina verraste met het goud en een wereldrecord op de vijf kilometer.

Poltavets, die ook bij de Nederlandse ploegen van TVM en DSB werkte, ontbrak net als de meest Russische schaatsers op de Olympische Spelen van 2018 door overtredingen van de dopingregels in het verleden. Koelizjnikov en Joeskov reden niet in Pyeongchang.

Koen Verweij, destijds gecoacht door Poltavets, moest het zonder zijn trainer doen op de Spelen.

‘Liefst in Nederland werken’

“Nu, na tien jaar, vind ik dat de tijd rijp is voor een nieuwe uitdaging. Als trainer wil ik me graag verder ontwikkelen door mijn opgedane theoretische en praktische kennis door te geven aan anderen”, aldus Poltavets.

“En het liefst zou ik dit doen op – voor mij vertrouwde – Nederlandse bodem, met atleten die net zo gepassioneerd zijn over het schaatsen als ikzelf.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here