Prepaid vs. Sim only: wat is de beste keuze?

0
408

Er zijn verschillende soorten abonnementen om te gebruiken bij een smartphone, iPhone, iPad of tablet. Een simkaart kan soms zelfs in een laptop gebruikt worden om een internetverbinding mee te krijgen. Het meest voor de hand is echter om het te gebruiken voor de smartphone of iPhone. Wat is nu echter het beste abonnement of is een prepaid kaart ook een goed idee? We bespreken het graag in deze blog.

Een prepaid kaart

Met een prepaid betaal je altijd vooraf alle kosten. Je moet de kaart opladen met een tegoed om ermee te kunnen bellen, sms-en of om het internet op te gaan (de databundels). Het is prettig om zo te weten hoeveel je verbruikt. Er zijn achteraf nooit onverwachte verrassingen. Er zal nooit een hoge rekening op de deurmat vallen. Wel een fijne gedachte. Daarnaast is het ook goed om voor een prepaid kaart te kiezen als je bijna nooit belt met het toestel. Wanneer het puur voor noodgevallen is en om bereikbaar te zijn is het voldoende om een prepaidkaart te hebben. Laadt de kaart wel ieder half jaar op om hem actief te houden.

Een sim only

Het is prettig om een abonnement te hebben. Je hebt altijd tegoed op de telefoon en kunt altijd bellen of het internet op gaan. Wanneer je even de weg kwijt bent is Google je redder in nood. Het is dan mogelijk om de databundel aan te zetten. Er is geen angst dat het tegoed bijna op is. Doordat het sim only abonnement zonder een toestel komt is het voordeel dat de kosten per maand ook relatief laag zijn. Wel prettig.

Met toestel

De laatste optie is om een smartphone met een abonnement te kiezen. Een deel van het maandbedrag is dan om voor de telefoon te betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + 20 =