PSV en aanvoerder Afellay na een seizoen al uit elkaar

0
302

Ibrahim Afellay vertrekt bij PSV. Na goed overleg tussen speler en club is besloten het aflopende contract van de aanvoerder niet te verlengen. De 34-jarige middenvelder kwam vanwege fysieke ongemakken maar sporadisch in actie afgelopen seizoen.

Een jaar geleden meldde de clubloze Afellay zich bij zijn oude club PSV om te revalideren. Dat leidde uiteindelijk tot een jaarcontract en hoge verwachtingen in Eindhoven.

De fitheid van de 53-voudig international was echter een groot mysterie.

Pas op 7 december verscheen hij voor het eerst binnen de lijnen, toen hij vlak voor tijd een bescheiden bijdrage mocht leveren aan een ruime thuiszege op Fortuna Sittard (5-0). Het publiek in Eindhoven zag in die paar minuten dat de verloren zoon zijn trucjes nog niet verleerd was.

Ibrahim Afellay maakt onder luid applaus zijn rentree voor PSV:

Negen jaar geleden stond Afellay rond deze tijd van het jaar nog in het shirt van Barcelona met de Champions League-beker in zijn handen, nadat hij in de extra tijd van de finale was ingevallen tegen Manchester United (3-1).

Door zwaar knieletsel vertroebelde zijn perspectief in Cataloniƫ. Noodgedwongen vervolgde hij zijn voetbalreis bij Schalke 04, Olympiakos Piraeus en Stoke City. Tot hij zich vorig jaar weer bij PSV meldde, waar hij van 1996 tot 2011 al had gespeeld. Waar hij was opgegroeid en in 2004 als tiener zijn doorbraak kende.

Afellay werd na het vertrek van Luuk de Jong zelfs benoemd tot de nieuwe captain, vanwege zijn grote rol in de kleedkamer en positieve invloed op de jonge generatie. Hij zou de band amper dragen.

Uiteindelijk kwam Afellay maar tijdens drie competitieduels in actie, waarvan eentje in de basis.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here