Reusser is Blaak te snel af op tijdrit bij Europese Spelen

0
439

Chantal Blaak heeft bij de Europese Spelen zilver behaald op de individuele tijdrit. De Zwitserse Marlen Reusser was in Minsk veruit de snelste in een veld dat het zonder de echte specialisten moest stellen.

De 29-jarige Zuid-Hollandse gaf in de 28,6 kilometer lange race tegen de klok al in de eerste 8,5 kilometer 22 seconden toe op de Zwitserse wielrenster en zag die achterstand daarna alleen maar verder oplopen. Bij de finish op het Oktjabrskajaplein was haar achterstand 1.15.

Blaaks eindtijd van 37.32 bleek wel voldoende voor de tweede plaats. Ze hield in de vlakke race de Britse Hayley Simmonds twaalf seconden achter zich. Simmonds’ landgenote Alice Barnes liep op 0,81 het podium mis.

Toppers laten verstek gaan

Omdat woensdag in veel landen om de nationale tijdrittitel wordt gestreden, ontbraken in Minsk veel toppers op de startlijst. Ook Annemiek van Vleuten, Anna van der Bergen en Ellen van Dijk, de nummers één, twee en drie van het WK van 2018, lieten verstek gaan.

Reusser eindigde vorig jaar in Innbruck overigens als zeventiende in de race tegen de klok, op 3.11 van winnares Van Vleuten.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here