RKC traint eindelijk weer: omkleden in de auto en thuis douchen

0
305

Het vraagt wat aanpassing, maar de voetballers van RKC zijn na zeven weken in training. Het is de eerste eredivisieclub die tijdens de coronacrisis de bal weer laat rollen.

Omkleden in de auto, oefensessies in tweetallen op anderhalve meter van elkaar en na afloop thuis douchen, want alle clubgebouwen blijven gesloten. RKC volgt de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en voetbalbond KNVB.

Op 8 maart speelden de Brabanders hun laatste competitieduel, toen er met 4-2 bij Heracles Almelo werd verloren. De eredivisie ligt sinds die dag vanwege het coronavirus stil en zal ook niet worden hervat. Vanaf 28 april zijn topsportaccommodaties onder voorwaarden weer open.

De Waalwijkers kregen afgelopen vrijdag te horen dat ze ook volgend jaar in de eredivisie spelen. RKC staat weliswaar onderaan, maar de KNVB besloot om niemand te laten degraderen dit seizoen.

Andere clubs beginnen ook

Ook ADO hervat woensdag de training. Eerder kondigden FC Twente en Willem II al aan komende maandag het trainingscomplex weer te openen. Ajax, PSV en FC Utrecht nemen de komende dagen een beslissing.

AZ gaat “waarschijnlijk begin mei weer trainen”, Vitesse volgende week.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here