Rol Kompany bij Anderlecht verandert: ‘Wel aanvoerder, geen coach meer’

0
369

Vincent Kompany, die dit seizoen speler én trainer is bij Anderlecht, moet zich tijdens wedstrijden volledig concentreren op zijn rol als verdediger. De 33-jarige voetballer is op wedstrijddagen voortaan de aanvoerder en geen coach meer.

Anderlecht begon het seizoen met twee punten uit vier duels. Dat betekende de slechtste competitiestart van de recordkampioen in 21 jaar.

Knopen doorhakken

Simon Davies, die Kompany bij Anderlecht bijstaat in zijn dubbelrol, voert daarom een wijziging in het beleid door. Davies neemt nu volledig de rol als hoofdcoach op zich en de Belg, die overkwam van Manchester City, mag zich tijdens de wedstrijddagen niet meer bemoeien met tactische aanpassingen of wissels van spelers.

“Wel zal Kompany voortaan in elke wedstrijd de aanvoerder zijn”, meldde Davies. “We zullen een leider hebben op het veld en een leider ernaast.”

De dubbelrol van Kompany verandert overigens niet op de dagen waarop geen duels worden gespeeld. “Tijdens de week werken we heel goed samen”, aldus Davies.

Rooney ook dubbel aan de slag

Bij Anderlecht debuteerde Kompany, die tot dit seizoen geen trainerservaring had, in 2003 in het profvoetbal. De verdediger speelde tot de zomer van 2006 voor de ploeg uit Brussel, waarna hij naar Hamburger SV vertrok. In 2008 verkochten de Duitsers de Belg aan Manchester City.

Net zoals Kompany is ook Wayne Rooney onlangs een speler-trainersfunctie aangegaan. De Engelsman wordt vanaf januari speler van Derby County en assistent van Philip Cocu.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here