Russische atletiekcoach geschorst wegens poging tot omkopen dopingcontroleur

0
297

De Russische atletiekcoach Andrei Jeremenko is voor vier jaar geschorst. Hij heeft tijdens de Russische atletiekkampioenschappen van 2017 een poging gedaan een dopingcontroleur om te kopen.

Het antidopingpanel van het Russische antidopingbureau Rusada had Jeremenko eerder vrijgesproken in deze zaak. Maar het sporttribunaal CAS veegde deze beslissing, genomen door één functionaris, van tafel.

Pupil van Eremenko omzeilde urinetest

Tijdens de nationale atletiekkampioenschappen van Rusland moest hordeloopster Joelia Maloejeva een urinetest doen, maar de atlete van coach Jeremenko probeerde die te omzeilen door te zeggen dat ze ziek was. Na ongeveer zeven uur wachten had ze alsnog een urinemonster geproduceerd. Deze liet ze vervolgens in het toilet vallen toen ze op de grond viel, omdat ze naar eigen zeggen flauwviel.

Jeremenko belde daarop een ziekenwagen om Maloejeva naar het ziekenhuis te laten brengen. Volgens het CAS gebeurde dat zonder enige reden. Vervolgens probeerde de coach in het ziekenhuis een dopingfunctionaris om te kopen om zo een tweede controle te voorkomen.

De hordeloopster werd eerder al voor vier jaar geschorst door het Rusada.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + 4 =