Schaamteloze Kalou geschorst door Hertha BSC wegens provocerende video

0
302

Hertha BSC heeft Salomon Kalou voor onbepaalde tijd geschorst. De oud-speler van Feyenoord werd bestraft voor zijn provocerende gedrag, waarmee hij alle veiligheidsvoorschriften omtrent het coronavirus aan zijn laars blijkt te lappen.

Terwijl Duitsland discussieert over de herstart van de Bundesliga, bewoog Kalou zich bij zijn club Hertha BSC alsof er niets aan de hand is. In een Facebook-video liet hij schaamteloos zien hoe hij voor de training een conditietrainer de hand schudt.

De 34-jarige aanvaller begroet vervolgens in de kleedkamer diverse medespelers met een boks en filmt daarna hoe zijn ploeggenoot Jordan Torunarigha een coronatest ondergaat. De arts vraagt Kalou te stoppen met filmen, maar de Ivoriaan geeft daar pas in tweede instantie gehoor aan.

Op de video van Kalou is ook te horen dat zijn ploeggenoot Vedad Ibisevic weinig voelt voor salarisverlaging. Ibisevic lijkt niet door te hebben dat hij wordt gefilmd.

Bekijk hieronder de bewuste beelden van Salomon Kalou bij Hertha BSC:

Hertha BSC benadrukt dat het gedrag van Kalou, die bij de club een aflopend contract heeft, ontoelaatbaar is. “Deze video heeft de club ernstige schade toegebracht”, zegt sportief directeur Michael Preetz.

“Dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof de spelers van Hertha het coronavirus niet serieus nemen, op een moment waarop er volop wordt gediscussieerd over de rol van het voetbal in de maatschappij.”

Excuses

Kalou heeft zich inmiddels voor zijn video verontschuldigd. “Het spijt mij als ik de indruk heb gewekt dat ik het coronavirus niet serieus neem. Ik bied mijn excuses aan, want het tegendeel is waar. Ik maak mij vooral veel zorgen om de mensen in Afrika, waar de medische zorg lang niet zo goed is als in Duitsland.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here