Schaatsster Visser wordt ploeggenoot van Ter Mors bij Team IKO

0
262

Esmee Visser schaatst de komende twee seizoenen voor Team IKO. Bij de ploeg van trainers Erwin en Martin ten Hove staat onder anderen ook Jorien ter Mors onder contract. Zij verlengde haar contract eind vorig jaar al tot de Olympische Spelen van 2022.

De 24-jarige Visser is de regerend olympisch kampioene op de 5.000 meter. In Pyeongchang pakte ze het goud door onder anderen Martina Sáblíková achter zich te laten. Ter Mors pakte op de Spelen van 2018 het goud op de 1.000 meter.

“Het is fantastisch dat we met Visser en Ter Mors twee regerend olympisch kampioenen in onze ploeg hebben”, meldt Team IKO in een persbericht. “We zien ernaar uit om aan de slag te gaan, zodra de coronamaatregelen van de overheid dat weer toestaan.”

Bekijk hier nogmaals de gouden race van Visser op de Spelen van 2018:

Aan het begin van het afgelopen schaatsseizoen wist Visser al dat ze op zoek moest naar een nieuwe ploeg. Toen was al duidelijk dat TalentNED, gesponsord door investeringsmaatschappij Infestos, na het seizoen 2019/2020 zou stoppen. Het bedrijf gaat zich op andere sporten, zoals het wielrennen, richten.

Eerder al vond TalentNED-schaatsster Ireen Wüst een nieuwe ploeg. De 33-jarige Wüst rijdt de komende twee seizoenen bij Team Reggeborgh, waar onder anderen ook Dai Dai Ntab en Kai Verbij onder contract staan. Maandag werd bekend dat Jutta Leerdam de ploeg verlaat, nadat de onderhandelingen over een nieuw contract op niets zijn uitgelopen.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

twee × 5 =