Scorende Promes wist niks van aanstaande wissel: ‘Kijk nooit naar de kant’

0
384

Quincy Promes stond op het punt om te worden gewisseld, toen hij na ruim een uur spelen plotseling scoorde tijdens PSV-Ajax. Trainer Erik ten Hag liet de aanvaller daarna toch maar staan.

“Ik wilde Quincy wisselen, maar op het juiste moment slaat hij toe”, bevestigde Ten Hag, die daarna zijn strijdplan wijzigde en Promes de wedstrijd liet uitspelen. “PSV gaat offensiever spelen, dan kan hij in de tegenaanval gevaarlijker zijn.”

Promes had zelf niets in de gaten. “Ik kijk nooit naar de kant.”

“Misschien had de trainer een ander idee over de wedstrijd. Ik ben wel een speler die uit het niets kan scoren, goede timing dan toch?”

Uit het niets zag Ten Hag echter dat zijn ploeg de voorsprong in Eindhoven weggaf door Donyell Malen de gelegenheid te bieden gelijk te maken (1-1). “We maken uiteindelijk één foutje en dat foutje heeft grote gevolgen. Het was de enige grote kans die we hebben toegestaan.”

“Deze topper was van ons”, baseerde Ten Hag zijn conclusies op het veldspel van Ajax. “We hadden zes grote kansen. Het is niet goed dat we hem alsnog gelijkspelen. Ik ben er blij mee hoe we de grip hadden, maar de weg naar domineren is nog een tempootje hoger.”

“Als je hier niet verliest, dan moet je het daar maar mee doen”, meende Promes over de wedstrijd, die voor de kijker toch ietwat tegenviel. “Daar kan ik weinig mee.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here