Selectie Oranjevrouwen bijna compleet richting WK: ‘Kunnen niet wachten’

0
385

Nu de competities ten einde zijn kan bondscoach Sarina Wiegman met de Oranjevrouwen zich voorbereiden op het WK dat over drie weken begint.

Maandag meldde een groot deel van de selectie zich al in Zeist. Vorige week was Wiegman met een paar speelsters uit de WK-selectie, aangevuld met de nodige talenten en speelsters van de reservelijst, al begonnen met trainen.

Onder andere Sari van Veenendaal, Jackie Groenen, Daniƫlle van de Donk, Desiree van Lunteren en Jill Roord sloten aan bij de groep.

Miedema

Ook spits Vivianne Miedema meldde zich maandag op de KNVB-campus en begreep meteen dat de sfeer vergelijkbaar is met die van het EK, twee jaar geleden. “Ik ben er net, maar heb al van de andere meiden gehoord dat het wel vergelijkbaar is en dat de sfeer er alweer is”, reageert Miedema.

“We hebben natuurlijk nog drie weken tot het WK. De positieve energie zal alleen maar meer worden en het zal alleen maar meer gaan leven. Van mij mag het al beginnen.”

Ook voor Groenen kan het WK niet snel genoeg van start gaan. “Voor mij mag het volgende week al beginnen”, reageert de middenveldster.

“Iedereen beseft dat we samenkomen omdat het nu echt gaat gebeuren. Het is heel dichtbij nu en het gaat best wel snel. Ik heb nog nooit een WK meegemaakt dus voor mij is het helemaal nieuw.”

Later in de week sluiten Loes Geurts, Sherida Spitse en Stefanie van der Gragt nog aan. Die laatste was zaterdag nog invalster met FC Barcelona in de verloren Champions League-finale tegen Olympique Lyonnais (1-4).

Volgende week maandag voegen Lieke Martens (FC Barcelona) en Shanice van de Sanden (Olympique Lyonnais) zich als laatsten toe. Beiden speelsters kwamen ook in actie tijdens de Champions League-finale.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + zes =