SEO voor YouTube

0
432

Bij SEO (search Engine Optimization) denken veel mensen alleen aan Google. Maar ook social media kanalen hebben effect op jouw vindbaarheid in de zoekresultaten. Ook YouTube wordt gebruikt als zoekmachine. 

Wanneer je een video maakt, wil je natuurlijk ook dat mensen deze video vinden. Want hoe gaan mensen jouw video bekijken als zij jouw video niet eens vinden? Wij geven je graag wat tips voor een vindbare video binnen YouTube. 

Hoe scoor je in YouTube?

Om goed te goed te scoren in YouTube moet je natuurlijk de juiste voorbereiden treffen. Zo speel je in op de factoren waardoor jij sneller vindbaar wordt. Start eerst met een verdieping in jouw doelgroep. Stel vragen zoals; welke problemen ervaren zij en hoe inspireer ik hen? Een video moet voldoen aan de verwachtingen van de doelgroep. Alleen dan maak je een goede video. 

Verdiep je dus goed in wat zij zoeken. Wanneer jij weet wat zij zoeken en waar zij behoefte aan hebben. Kun je starten met het maken van een goede video. 

Een goede video maken 

Door de juiste voorbereiding weet jij precies waar jouw doelgroep behoefte aan heeft. Er zijn vele soorten video’s. Denk aan instructievideo’s, reviews, demonstraties of training. Welke video jij kiest is ontzettend belangrijk. Ook dit moet aansluiten op de wensen van jouw doelgroep. 

Wanneer je simpelweg geen goede video maakt, dan zal ook niemand blijven kijken. Zorg dus dat de video voldoet aan de verwachtingen van jouw doelgroep en voeg de juiste informatie toe! 

De juiste informatie toevoegen 

Wanneer je de video gaat uploaden moet je voor de vindbaarheid van je video een aantal zaken toevoegen. Start met de bestandsnaam van de video. Deze moet duidelijk en beschrijvend zijn. Vervolgens voeg je een beschrijving toe aan de video. Ook deze moet duidelijk en beschrijvend zijn. 

Voeg ook een goede thumbnail toe aan de video en de juiste tags. Daarnaast kun je ook ondertiteling inzetten. Hiermee kan iedereen jouw video bekijken. Ook wanneer zij niet met geluid kunnen kijken. Deze ondertitel wordt ook gelezen en maakt jouw direct ook weer meer vindbaar. 

Dit geldt voor alle informatie die jij toevoegt. Maak jezelf vindbaar door de juiste informatie toe te voegen. 

Kijkers krijgen 

Dankzij de juiste informatie is jouw video al meer vindbaar. Maar de eerste 24 tot 48 uur blijken het belangrijkst te zijn voor jouw video. Voor extra vindbaarheid is het goed om snel te scoren met jouw video. Verspreid daarom jouw video via social media kanalen, WhatsApp en e-mail. Of maak zelfs een advertentiecampagne aan. 

Interactie aangaan met de kijker 

Heb je de kijkers? Ga dan zeker de interactie met ze aan. Kijktijd, het aantal abonnees en ook interactie zijn allemaal factoren binnen YouTube. Hoe langer mensen kijken, hoe meer abonnees en hoe meer interactie. Hoe populairder YouTube you video achter Vraag daarom altijd aan het begin of aan het einde van je video om een like en stel een vraag. Zo kun je in de commentsectie de interactie aangaan. 
Met deze tips zal jouw video beter scoren in YouTube. SEO is dus niet alleen voor websites, maar ook toepasbaar voor video’s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here