Serie A pleit voor ‘spookwedstrijden’ in coronagebied

0
320

De organisatie van de Serie A heeft een verzoek ingediend om competitiewedstrijden in de door het coronavirus getroffen gebieden achter gesloten deuren af te werken.

De voorzitter van de hoogste Italiaanse voetbalafdeling, Paolo Dal Pino, heeft de Italiaanse regering per brief gevraagd de betreffende wedstrijden niet af te gelasten, maar zonder publiek door te laten gaan.

Volgens Dal Pino is dat noodzakelijk om de competitie voor het EK in juni te kunnen voltooien. Afgelopen weekeinde werden vier duels in de Serie A op last van de overheid afgelast om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

De volleybalcompetitie ligt de komende tijd in ieder geval wel stil. Er is besloten om tot 1 maart alle duels af te blazen.

Geen voetbal in Zuid-Korea en China

In Zuid-Korea is de start van de K League uitgesteld vanwege het coronavirus. In dat land zijn al zeven mensen overleden aan de gevolgen van het virus en er zijn 833 besmettingen gemeld.

Eerder werd in China al de start van de Super League uitgesteld. Voorlopig is het niet bekend wanneer er weer gevoetbald kan worden in beide landen.

In het Noord-Italiaanse dorpje Vo bij Padua wordt iedereen getest op het coronavirus. De hele dorpsbevolking van bijna 3500 mensen moet langsgaan bij de kleuterschool voor onderzoek.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here