Slordige handbalsters geven WK-zege uit handen tegen Duitsland

0
335

De Nederlandse handbalsters hebben hun eerste duel in het hoofdtoernooi van het WK handbal verloren van Duitsland. Oranje, dat vrijdag nog verraste tegen grootmacht Noorwegen, verloor in het Japanse Kumamoto met 25-23.

Daarmee nam Duitsland de koppositie over in groep 1 en moet Oranje nog flink aan de bak om zich te plaatsen voor de halve finales. Alleen de beste twee van de groep gaan door in Japan.

Nerveus

Na een nerveuze openingsfase, met veel slordigheden en kansen aan beide kanten, opende Duitsland na ruim drie minuten handballen de score. Oranje was op tijd bij de les en kwam terug van een 4-1 achterstand.

Duitsland liep weer uit, maar door twee mooie treffers van Lois Abbingh kwam Nederland naast Duitsland en na bijna twintig minuten handballen stond er voor het eerst een Nederlandse voorsprong op het scorebord: 8-7.

Kelly Dulfer bouwde de voorsprong uit tot 10-8 en keepster Tess Wester voorkwam met mooie reddingen dat Duitsland niet te dichtbij kwam. In de eerste helft vielen uit vijfentwintig schoten van de Duitse vrouwen uiteindelijk slechts tien doelpunten.

Oranje ging rusten met een 12-11 voorsprong, maar na rust schoot Duitsland, de ploeg van bondscoach Henk Groener die aan de basis stond van de opmars van het Nederlandse vrouwenhandbal, uit de startblokken. Ondanks missers, grote kansen, maar ook prachtige doelpunten van beide ploegen liep Duitsland uit naar 16-14.

De Duitse keepster Dinah Eckerle speelde een glansrol in de tweede helft en redde een aantal keer knap op Nederlandse doelpogingen. Mede daardoor liep de tweede helft niet lekker bij de Nederlandse handbalsters en de ploeg van trainer Emmanuel Mayonnade zag de Duitse voorsprong oplopen naar 16-20.

Met nog een kwartier te spelen en vijf punten achterstand (17-22) begon Oranje aan een slotoffensief. Dankzij doelpunten van Merel Freriks, topscorer Dulfer (vier treffers) en een benutte zeven-meterworp van Angela Malestein kwam Oranje nog wel terug naar 20-24, maar door slordigheden en pech aan Nederlandse kant leek een overwinning niet meer haalbaar.

Wester voorkwam met goede reddingen een grotere Duitse voorsprong, Jessy Kramer maakte nog twee doelpunten (22-24), maar Nederland kon de achterstand niet meer ombuigen en moest uiteindelijk de overwinning (23-25) aan Duitsland laten.

De halve finales zijn nog altijd haalbaar voor Nederland, maar dan moet uit de laatste twee duels drie punten worden gehaald.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here