Snookerlegende Hendry maakt na acht jaar comeback

0
295

Snookerlegende Stephen Hendry gaat na acht jaar zijn comeback maken. Hij heeft een uitnodiging aanvaard om de komende twee jaar op de World Tour te spelen. De Schot nam afscheid na een nederlaag op het WK van 2012 tegen Stephen Maguire (13-2).

De 51-jarige Hendry domineerde de sport in de jaren negentig van de vorige eeuw. Hij was daarin acht jaar lang de nummer één van de wereld en veroverde zeven keer de wereldtitel.

“Verwachtingen voor wat betreft prestaties heb ik niet echt. Het voelt als een goed moment om te kijken wat ik nog kan”, aldus de Schot.

Ook collega-veteranen Jimmy White (58), Ken Doherty (50) en James Wattana (50) zullen terugkeren op de World Tour.

Jonge generatie

De terugkeer van de oudgedienden volgt op de wereldtitel van een andere veteraan: de 44-jarige Ronnie O’Sullivan kroonde zich vorige maand voor de zesde keer tot beste van de wereld. De Engelsman liet zich tijdens dat toernooi kritisch uit over de huidige generatie snookeraars.

“Als je naar het huidige niveau kijkt… de jonge spelers zijn zo slecht, het zijn niet eens amateurs”, zei de flamboyante O’Sullivan. “Pas als ik een arm en een been zou missen, zou ik misschien uit de top-50 van de wereld vallen.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here