Spaans voetbalseizoen dag eerder hervat met restant gestaakt duel

0
269

Het Spaanse voetbalseizoen wordt op donderdag 10 juni al hervat met het restant van een duel uit de Segunda División tussen Rayo Vallecano en Albacete. Het betreft een in december gestaakte wedstrijd.

Vorige week kwam naar buiten dat op 11 juni weer zou worden gevoetbald in de hoogste Spaanse voetbalregionen.

Het duel tussen Vallecano en Albacete werd destijds in de rust beëindigd omdat Albacete-aanvaller Roman Zozoelja uit Oekraïne te maken kregen met spreekkoren van de aanhang van Vallecano. De fans vergeleken Zozoelja in hun spreekkoren met een nazi.

Het was voor het eerst in het Spaanse profvoetbal dat een wedstrijd voortijdig werd beëindigd vanwege spreekkoren.

Verleden bij Vallecano

Zozoelja stond in 2017 onder contract bij Real Betis, maar werd voor een half jaar aan Vallecano verhuurd.

De 33-voudig international speelde echter nooit een minuut voor de club uit Madrid, nadat hij op de eerste training van zijn nieuwe club vijandig werd benaderd door de aanhang van Vallecano. Met zijn nieuwe club Albacete keerde Zozoelja eind vorig jaar terug bij Vallecano waar hij dus werd uitgejouwd.

Dat was vanwege meerdere foto’s, waarop de voetballer te zien was met onder anderen Oekraïense paramilitairen. Een deel van de paramilitairen wordt gelinkt aan Oekraïense neonazi’s.

Zozoelja heeft altijd ontkend dat hij extreemrechtse denkbeelden heeft en zei met de foto’s de paramilitairen te willen steunen in de oorlog tegen de pro-Russische opstandelingen in het oosten van Oekraïne.

Derby

La Liga, de hoogste Spaanse competitie, wordt op vrijdag 11 juni hervat met de derby tussen het Sevilla van Luuk de Jong en Real Betis.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here