Spaanse Supercup in de toekomst met vier ploegen

0
413

Vanaf 2020 strijden niet twee, maar vier Spaanse clubs om de Supercup. De Spaanse voetbalbond bevestigde maandag dat de nummers één en twee van de competitie samen met beide bekerfinalisten in een knock-outsysteem zullen strijden om de prijs.

De Supercup is te vergelijken met de Johan Cruijff Schaal. Voorheen was de Supercup, net als in andere landen, een wedstrijd tussen de landskampioen en de winnaar van de nationale beker. Dat wordt volgend jaar dus anders. Op 8 januari 2020 staat de eerste halve finale gepland, de tweede wordt een dag later gespeeld. De finale is op 12 januari.

De deelnemers zijn al bekend. Barcelona en Valencia zijn de bekerfinalisten en doen dus mee. Barça is ook de kampioen van Spanje en daardoor mag de nummer drie, Real Madrid, eveneens deelnemen aan het toernooi. De vierde ploeg is Atlético Madrid, dat als tweede zal eindigen in de competitie.

Niet in eigen land

De verwachting is dat het toernooi buiten Spanje wordt afgewerkt. In 2018 werd de finale tussen Sevilla en Barcelona (1-2) in het Marokkaanse Tanger gespeeld. De Spaanse bond heeft echter nog geen definitieve uitspraken gedaan over de locatie.

Barcelona won de Spaanse Supercup het vaakst, namelijk dertien keer. Real Madrid mocht de trofee tien keer omhoog houden.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

vier + 5 =